RISCURILE DE A FI ANTREPRENOR

24.09.2015 13:22

Antreprenoriatul nu este simplu si multi tind catre aceasta linie a orizontului in cautarea banilor, in cautarea faimei, a implinirii de sine samd. Fiecare potential antreprenor are o misiune, scopuri si obiective bine definite si trebuie sa aiba o viziune care sa le includa intr-un mod cat se poate de organizat. Totul pare logic, insa antreprenorii se lovesc de bariere si obstacole, de riscuri mari in drumul lor catre consolidarea afacerilor profitabile.

Iata cele mai mari riscuri pe care antreprenorii le intampina in afaceri:

1.    Afacerile profitabile sunt doar cele care reusesc sa isi identifice cu exactitate maxima setul de consumatori caruia se adreseaza. Multi oameni de afaceri pornesc la drum fara sa stie cui anume ii adreseaza produsele sau serviciile, pentru cine sunt ele proiectate si in functie de ce tip de consumator trebuie sa isi aleaga strategiile de marketing, de advertising samd. Riscul este major si afacerile devin nerentabile sau putin rentabile si neprofitabile. 

2.    Afacerile profitabile sunt cele care sunt conduse de antreprenori care reusesc sa coopteze specialisti de incredere. Profesionistii, consultantii, specialistii si expertii din diverse domenii sunt cei care ar trebui sa se ocupe de fiecare domeniu pe care il stapanesc. Prea multi oameni de afaceri isi executa contabilitatea si gestiunea finantelor dupa ureche si gresesc enorm.

3.    Afacerile profitabile sunt si cele care au fost ridicate si consolidate cu mult efort si ore de lucru care acapareaza si weekend-uri si sarbatori uneori. Acesta este un mare risc pentru oamenii de afaceri si multi nu sunt dispusi sa investeasca prea mult timp, efort si energie in bunul mers al afacerilor lor. Riscul de a nu intampina si anticipa efortul si volumul de munca necesare pentru a demara si dezvolta afaceri profitabile este unul dintre cele mai mari si cel responsabil pentru multe esecuri.

4.     Afacerile profitabile sunt si cele care nu se bazeaza doar pe competitia pretului. Oamenii de afaceri risca enorm de mult cand lanseaza servicii si produse care nu se diferentiaza de cele ale competitorilor decat din punctul de vedere al pretului.

5.     Nu in ultimul rand, antreprenorii risca mult atunci cand nu isi anticipeaza corect necesarul de capital si pornesc la drum cu resurse financiare neindestulatoare. 

Înapoi

Contact

Educație cu profit

© 2015 Toate drepturile rezervate.

Creați un site gratuitWebnode